+31651764196 info@degroeneleye.nl
Selecteer een pagina

Over De Groene Leye

Hoe werkt dat met Zonne-energie coöperatie De Groene Leye?

Zonne-coöperatie De Groene Leye wordt opgericht in samenwerking met Duurzame Energie Haaren. Ons doel is Haaren op zo kort mogelijke termijn qua energie zelfvoorzienend te maken. Dat doen we o.m. door de aanleg van zonneparken en -daken in de gemeente. Door gebruik te maken van de  “postcoderegeling” van de overheid kunnen we dat doen onder gunstige voorwaarden. De coöperatie betaalt de exploitatiekosten  vanuit de opbrengst van de geproduceerde groene stroom  (http://www.hieropgewekt.nl/dossiers/750/verlaagd-tarief).

Wat is mijn rol als deelnemer?

Je bent lid van de coöperatie en in die hoedanigheid mede-eigenaar van de coöperatie. De leden benoemen een bestuur dat zorg draagt voor de zonne-energieprojecten, rolt uit en exploiteert.

Hoe kan ik meedoen en wat kost dat?

Door lid te worden van Duurzame Energie Haaren. Als je nog geen lid bent, betaal je eenmalig € 65 extra aan lidmaatschapskosten. Daarmee heb je meteen toegang tot de andere DEH-projecten, zoals Samen Slim Rijden (autodeelproject), Brabant Woont Slim (advies voor energiebesparing in huis) en alle toekomstige diensten van DEH.

Wat moet ik zelf regelen?

Behalve het invullen van bijgevoegd inschrijfformulier en het betalen van uw lidmaatschap niets! U krijgt van ons bericht over uw deelname en wij ontzorgen u volledig. Ook de overstap naar de collectieve energieleverancier wordt automatisch geregeld. U vult uw gegevens in en wij regelen het voor u.

Ook voor ondernemingen en instellingen?

Ook ondernemingen en instellingen kunnen meedoen door te investeren in de zonnepaneel projecten.

Hoeveel aandelen kan ik kopen?

Eén aandeel kost € 250. In principe kun je zoveel aandelen kopen als je wilt!  

Wordt mijn aanvraag altijd toegewezen?

In principe wel. Als er meer inschrijvingen zijn dan we op dit moment aan zonnepanelen kunnen plaatsen, moet je even geduld hebben. Dan zetten we je vast op de lijst voor ons volgende project. Hoe meer mensen en bedrijven mee doen, des te eerder we ons doel bereiken: “ Onze eigen gemeente 100% zelfvoorzienend maken met groene stroom”.

Wees er als eerste bij en schrijf je nú in!

Klik hieronder om meer te leren over wat dit voor jou kan betekenen!

Lees meer!